Verrijdbaar bandenstelling­project in Odense, Denemarken

Onze klant was op zoek naar een specifieke oplossing voor zijn opslagprobleem. Door mee te denken met onze klant en onze jarenlange ervaring konden wij bij Europe Racking onze klant een oplossing op maat aanbieden die voldeed aan al zijn wensen.

Een garagist te Denemarken was op zoek naar een specifieke oplossing om zijn beperkte opslagruimte ten volle te kunnen benutten. Ondanks de beperkte opslagruimte wou hij zijn klanten een échte bandenopslagservice kunnen bieden. Enkel door alle oppervlakte zo efficiënt mogelijk te benutten, kon hij zijn klanten direct uit de nood helpen vanuit zijn stock, en dit alles zonder lange wachttijd.

Het gebruik van de standaard vaste bandenstellingensystemen zorgde voor een te groot verlies aan opslagruimte. De oplossing op maat die wij bij Europe Racking voorstelde was dan ook een verrijdbare bandenstelling.

Bij verrijdbare bandenstellingen worden de stellingen gemonteerd op een via rails verplaatsbaar platform wat ervoor zorgt dat je slechts één gangpad nodig hebt. Ook werd er gebruik gemaakt van dubbeldiepe stellingen per platform. Door deze systemen te gebruiken creëer je extra winst in ruimte wat vanzelfsprekend ook zorgt voor een stijging van de rendabiliteit.

Naargelang de ruimte en wens van de klant kan deze constructie bestaan uit één etage of uit meerdere etages. Er kan hierbij ook gekozen worden voor een handmatige of elektrische aandrijving van de rekken.

Uit ergonomisch standpunt hebben we de klant ook voorgesteld om houten paletten te gebruiken in de bandenstellingen waarop telkens een set van 4 banden opgeslagen wordt. Deze houten paletten in combinatie met een aangepaste heftruck met korte draaicirkel, zorgt ervoor dat de werknemers minder belast worden bij het in en uitladen van de banden.

Door deze heftruck te voorzien met een camera op de vorken en een scherm in de cabine, kan de chauffeur de heftruck makkelijk hanteren op een hoogte van 6 meter waardoor zowel de veiligheid van de werknemers gegarandeerd wordt, en onnodige beschadiging van de rekken voorkomen.

Onze stellingen werden ook hier geleverd in dezelfde donkergrijze kleur als de verrijdbare platforms. Hierdoor vormden alle systemen een mooi samenhangend geheel.

Wij bij Europe Racking zijn blij dat we onze klanten een oplossing op maat konden bieden voor zijn opslagprobleem.

We willen hem hierbij dan ook bedanken voor de aangename samenwerking en wensen hem veel succes toe in de toekomst!

GROEIPLANNEN? EXTRA RUIMTE NODIG IN UW MAGAZIJN?

Onze experts helpen u met de optimale magazijnopstelling voor uw ruimte. Neem contact op voor een andere kijk op magazijninrichting en een voorstel op maat.